Priča o zaposlenima – Momo Skokić – vrhunski sportista

Sector Security

Uspješne karijere zaposlenih su nešto što kompaniji Sector Security daje posebnu vrijednost, jer čast je biti dio životne priče onih koji imaju rezultate priznate kako na državnom tako i na svjetskom nivou.

Predstavljamo vam priču o kolegi Momi Skokiću, višestrukom državnom prvaku i reprezentativcu u biatlonu i nordijskom skijanju koji se ovim sportom počeo baviti 1979. godine zajedno sa svojom sestrom. Na samim počecima bavljenja skijanjem ostvarivao je odlične rezultate u pionirskim i juniorskim kategorijama koji su mu omogućili da postane reprezentativac  Jugoslavije čiji je član bio do 1992. godine.

Brojna prva mjesta u biatlonu te u nordijskom trčanju na skijama omogućili su Momi i ispunjenje norme za šesnaeste Zimske olimpijske igre održane 1992. godine u francuskom Albervilu. Tada je nastupao na stazama od 50 km, 30 km, 15 km i 10 km, te zauzeo 68. mjesto od ukupno 135 takmičara. Odličnu formu i dobre rezultate nastavio je nizati i dalje pa je imao ispunjenu normu i za Zimske olimpijske igre u South Lake City-u Americi.

Više puta tokom sportske karijere je bio izabran za najuspješnijeg sportistu grada Sarajeva i Pala. Trenutno je kao trener svoje iskustvo i rad usmjerio na svoju djecu, sina Savu i kćerku Saru, koja su krenula očevim stazama i već bilježe odlične rezultate kako u Bosni i Hercegovini tako i regionu.

Kolega Momo Skokić je dio našeg tima preko 15 godina te uvijek pokazuje odličnu spremnost i sposobnosti prilikom fizičkih provjera radnika, kao jedne od redovnih aktivnosti kojom održavamo kvalitet naših usluga.

Ovom prilikom kolegi Momi želimo da se zahvalimo na višegodišnjoj uspješnoj obostranoj saradnji te mu želimo da u budućnosti pored svog posla, bude uspješan i kao trener mladih talenata.