Često postavljena pitanja

Često postavljena pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na često postavljena pitanja u vezi sa zapošljavanjem u poslovnim jedinicama kompanije Sector Security.

Sertifikate odnosno ovlaštenja za obavljanje poslova fizičke ili tehničke zaštite, nakon sprovedene odgovarajuće obuke i polaganja ispita, izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i FBiH, koji takođe organizuju obuke i ispite na entitetskom nivou.

Da bi se pristupilo obuci moraju se ispuniti određeni uslovi kao što su dokaz o zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje) i saglasnost nadležne policijske uprave da lice može pristupiti obuci.

S tim u vezi predlažemo Vam da se obrate nadležnoj policijskoj upravi sa zahtjevom da vam daju detaljna upustva o postupanju. Nadležna policijska uprava je policijska uprava na čijoj teritoriji imate mjesto prebivališta. Za detaljna obavještenja i savjete možete se obratiti u najbližu poslovnu jedinicu kompanije Sector Security.

Odlično! S važećim sertifikatom za obavljanje poslova fizičke/tehničke zaštite, u našoj kompaniji možete obavljati poslove:

 

FIZIČKA ZAŠTITA

  • fizička zaštita objakata
  • interventni timovi
  • transport vrijednosti
  • VIP pratnje

 

TEHNIČKA ZAŠTITA

  • operater u Dežurno operativnom centru
  • tehničar – instalater slabe i jake struje

 

Detaljniji opis poslova koji se obavljaju u oblasti fizičke ili tehničke zaštite možete pogledati na našoj web stranici www.sectorsecurity.org.

Aplicirati za posao u našoj kompaniji možete na više načina. Možete poslati svoj CV sa naznačenim sertifikatom koji posjedujete, na adresu ljudskiresursi@sectorsecurity.org ili lično dostaviti u bilo koju od naših poslovnih jedinica, čije kontakte možete pronaći na našoj web stranici www.sectorsecurity.org.

Ako niste u prilici da šaljete CV na datu adresu, dovoljno je da putem telefona kontaktirate našu poslovnu jedinicu u kojoj ste zainteresovani da radite i bićete pozvani na intervju.

Najbolje je da aktivno pratite naše naloge na društvenim mrežama Facebook i LinkedIn, ali i našu web stranicu gdje ažurno objavljujemo sve aktivne oglase. Povremeno se slobodna radna mjesta oglašavaju i na lokalnim medijima, kao i na zavodima za zapošljavanje.

Bez obzira na upražnjena radna mjesta kontaktirajte naše poslovne jedinice i bićete u našoj bazi kao potencijalni kandidat koga ćemo zvati čim se ukaže slobodno radno mjesto.

Zbog različite zakonske regulative na području Bosne i Hercegovine, u nastavku možete preuzeti spisak potrebne dokumentacije, a u odnosu na Vaše mjesto prebivališta:

RS

FBiH

Svakako, imajte na umu da ćete najbolje i kompletnije informacije u vezi s potrebnom dokumentacijom dobiti u našim poslovnim jedinicama.

Ostale usluge

Business Partnership Offer