Priča o zaposlenima – Predrag Pejić – Decenijsko druženje s njemačkim bokserima i visokoletačima

Sector Security

Da zaposleni kompanije Sector Security imaju posebne i zanimljive hobije dokazuje i kolega Predrag Pejić iz poslovne jedinice Bijeljina koji je zaposlen u našoj kompaniji od 2003. godine na poslovima fizičkog obezbjeđenja banaka. Pored odgovornog obavljanja redovnih radnih zadataka, preko 30 godina se uspješno bavi odgojem njemačkih boksera i golubova visokoletača.


Prve pse rase bokser Predrag je nabavio 1987. godine. Za ovu rasu se odlučio jer su to mirni psi, ali razigrani, koje odlikuje visoka inteligencija, znatiželja i brzo učenje. Prijateljske su ćudi i odlično se slažu s djecom. Svake godine Predrag ima najmanje dva legla s pet do šest mladih, koji su, osim u našem okruženju, stigli i u domove velikih evropskih zemalja. Svoju ljubav prema životinjama je prenio i na svoju kćer Ninu kojoj su psi najbolji prijatelji i ujedno njena najdraža igračka. Dokaz o kvalitetu samog uzgoja su brojna priznanja i nagrade koje Predragovi psi uvijek osvajaju na izložbama kako širom Bosne i Hercegovine tako i u zemljama regiona.


Osim velike ljubavi prema bokserima, kolega Predrag od dječačkih dana druguje i s golubovima, te u kavezu ima 120 visokoletača koji su veoma cijenjeni među odgajivačima kako kod nas tako i u svijetu. Glavna odlika ove vrste je visok, dug i kružni let. Dostižu visinu i do 1.200 metara. Zbog redovnog sudjelovanja na takmičenjima, gdje se redovno vrate s nagradama, posebnu pažnju kolega Predrag posvećuje zdravstvenoj njezi golubova.


Kolegi Predragu želimo još puno uspjeha kako u uzgoju tako i na takmičenjima s njegovim ljubimcima.