OPŠTINA VLASENICA

Urbani dio opštine Vlasenica dobio je novu LED rasvjetu u okviru koje je postavljeno 637 LED svjetiljki.

LED rasvjeta urađena je zahvaljujući podršci projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa UN (UNDP) u BiH. Cilj projekta bio je da se nabavi najbolja oprema što su predstavnici opštine Vlasenica i uradili te našoj kompaniji povjerili isporuku opreme i radove na ovom objektu.

Ulične lampe koje su korištene kao zamjenski uređaji na već postojećim rasvjetnim stubovima u opštini Vlasenica su I klase i vrhunskih performansi, mogućnosti rada u veoma niskim, kao i visokim temperaturama, otpornost na udar, vremenske prilike, kao i uticaj na elektro-magnetne rezonance testirani su po svim evropskim standardima od strane renomirane ustanove “TÜV SÜD SERVICE CENTER MUNICH”.

Optika na uređajima je dizajnirana za ulogu zamjenske lampe tako da na već postavljenim stubovima omogućuje ravnomjerno rasipanje svjetla. Po posebnoj porudžbini Philips Lumileds je proizveo čip 5050 u seriji Luxon za potrebe ovih rasvjetnih uređaja i ostvarena efikasnost nam daje izuzetnu performansu od preko 155 lm/W zadržavajući izuzetnu čistoću svjetlosti (CRI). Uređaji visoke performanse troše manje energije za grijanje i ostvaruju duži životni vijek.