Druga faza projekta implementacije ITS, JP Putevi Republike Srpske

tunnel

U drugoj fazi projekta implementacije ITS, JP Putevi Republike Srpske je predvidjelo modernizaciju i opremanje tunela Ugar l=270 m, Čeljigovići l=580 m, Kalovita brda l=200 m, Stambolčić l=980 m i Čemerno l=2100 m kao sastavni dio strategije koja za cilj ima koordinisano upravljanje i kontrolu saobraćaja što će rezultirati povećanjem bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Aktivnosti su vezane za implementaciju integrisane softverske platforme za upravljanje saobraćajem Via Planet_ITS, instalaciju kamera za automatsku detekciju incidenata, video nadzora, meteo stanica i senzora, SOS pozivnih sistema, izmjenljive saobraćajne signalizacije, te adaptivne LED rasvjete kao i proširenje centra za upravljanje saobraćajem iz kojeg će se nadzirati saobraćaj u tunelima.

Raditi na izazovnom projektu i udružiti se sa liderima iz svojih oblasti kao što su: „Institut Mihajlo Pupin“, „IMP Automatika“, “Aragosta invest” te “Planet Soft” je činjenica na koju smo zaista ponosni.

Uvjereni smo da ćemo projekat realizovati u skladu sa najvišim standardima u definisanom roku i time dati doprinos povećanju nivoa bezbjednosti na putevima u Republici Srpskoj!