Privatna bezbjednost u sajber prostoru: Izazovi i rješenja

sector security

„Privatna bezbjednost u sajber prostoru“ je prva međunarodna stručna konferencija koju je organizovala kompanija za fizičko-tehničku zaštitu Sector Security u aprilu 2019. godine. Cilj konferencije bio je okupiti stručnjake u ovoj oblasti, te razgovarati o izazovima i prikazati dostignuća u oblasti zaštite sajber prostora.

Konferencija je okupila ugledne istraživače, naučne radnike i praktičare s međunarodnim iskustvom u prepoznavanju sajber opasnosti i ugrožavanju bezbjednosti, koji su predstavili načine prevencije i suprotstavljanja prijetnjama. Tako su se brojnim zvanicama obratili prof. dr Predrag Puharić sa Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Sabina Baraković iz Ministarstva bezbjednosti BiH, Eldin Mulić iz Aranea consaltinga, prof. dr Nenad Putnik sa Fakulteta bezbjednosti u Beogradu, prof. dr Ljubinko Mitrović, Ombudsman BiH, doc. dr Gojko Pavlović, zatim Jovo Marković iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Ivan Štrbac iz Prointer-a ITSS/Check Point-Beograd.


Kompanija Sector Security je prva agencija u industriji privatne bezbjednosti u BiH koja je organizovala stručnu konferenciju sa ciljem veće bezbjednosti u sajber prostoru, nudeći u paleti svojih usluga i rješenja za izazove i prijetnje koje nosi sajber kriminal.

LINKOVI:
https://www.biznisinfo.ba/odrzana-strucna-konferencija-privatna-bezbjednost-u-cyber-prostoru-u-organizaciji-sector-security/
https://www.capital.ba/sector-security-dobra-organizacija-smanjuje-prijetnje-iz-sajber-prostora/